Jaarverslag2011

Magazine cover

INZAMELNETWERK

STIBAT

KLANTEN

INZAMELNETWERK

INZAMELEN

RECYCLEN

SORTEREN

PR & COMMUNICATIE

VOORUITBLIK

ORGANISATIE

Met 22.138 inzamelpunten heeft Stibat een landelijk dekkend en nog steeds groeiend netwerk. Onze ophaalservice haalt de batterijen gratis op bij de inzamelpunten.

In 2011 zijn er 17.271 inzamelpunten te vinden bij winkels: supermarkten, doe-het-zelfzaken, speelgoed-, electro- en fotowinkels en overige Non-food winkels. Winkels die batterijen verkopen hebben de wettelijke verplichting om afgedankte batterijen in ontvangst te nemen. Om het inleveren van batterijen te stimuleren maken consumenten die 10 batterijen of meer inleveren kans op mooie prijzen. In 2011 werd 1.073 ton batterijen via winkels ingezameld, 32% van het totaal.

Scholen
Op 4.867 scholen worden batterijen ingezameld, in 2011 176 ton, 6% van het totaal ingezamelde gewicht. Stibat vindt het belangrijk om kinderen te informeren over nut en noodzaak van recyclen van batterijen en stelt hiervoor lesmatariaal beschikbaar op www.batteryworld.nl. Scholen krijgen cadeaus voor iedere kilo ingezamelde batterijen; onder meer computerspellen, dvd-spelers en muziekinstrumenten. Deze actie is al jaren succesvol.

INZAMELNETWERK

Meer
lezen

Klik op
een provincie

Home

http://twitter.com/GreenzineNL

http://facebook.com/greenzine

STIBAT

KLANTEN

INZAMELNETWERK

INZAMELING

RECYCLEN

SORTEREN

PR&COMMUNICATIE

VOORUITBLIK

ORGANISATIE

KLANTEN

INZAMELING

Powered by MagStream
Technology by MagStream Real Time Publishing